Vanaf 17 oktober 2022 een elektrische GAON-deelauto bij het Graafschap College in Doetinchem

“Kom met de (e-)bike naar je werk en ga op stagebezoek met de deelauto”

In eerste instantie is het gebruik van de deelauto exclusief voor medewerkers van het Graafschap College, een van de initiatiefnemers. Medewerkers kunnen de deelauto gratis gebruiken. De auto staat in een speciaal parkeervak op de locatie J.F. Kennedylaan, bij de laadpalen op de parkeerplaats voor medewerkers en bezoekers. De deelauto wordt op een later moment ook beschikbaar gesteld voor andere gebruikers.

“Woon-werk met je eigen fossil fuel auto en zuinig en schoon met de e-deelauto naar een zakelijke afspraak”

Aanmelden en reserveren

Ben je medewerker van het Graafschap College en wil jij de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van de e-deelauto? Stuur dan een e-mail naar doetinchem@gaon.nl, met daarin je voornaam, achternaam en telefoonnummer.

Let op!

Stuur je mail wel vanuit je Graafschap College e-mailadres, dus niet vanuit je privéadres. Bij aanmelding vóór 14 oktober kan je direct vanaf 17 oktober rijden met de GAON deelauto. Aanmeldingen na 14 oktober worden binnen 5 werkdagen verwerkt.

Om te kunnen rijden met de deelauto heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze ontvang je na aanmelding op je Graafschap College e-mailadres. Dit kan tot 5 werkdagen na je aanmelding duren.

Download hier alvast de app WeGo Carsharing

Rijden met een deelauto is simpel

Stap 1

Installeren

Stap 2

Reserveren

Stap 3

Ontgrendelen

Hoe werkt het:

Sylvia uit Varsseveld fietst bijna altijd naar haar werk aan het Julianaplein in Doetinchem, behalve op de dagen dat zij in de Achterhoek stageplekken van haar leerlingen bezoekt. Dan gaat ze met de auto naar het werk. Nu ze de mogelijkheid heeft om de elektrische deelauto te gebruiken, gaat ze ook die dagen met de fiets naar Doetinchem. Op de dagen van haar stagebezoeken heeft ze via de app de deelauto gereserveerd en gaat ze met de fiets naar de J.F. Kennedylaan waar de deelauto staat. Met de app op haar telefoon ontgrendelt ze de auto en rijdt ze naar de stagebedrijven. Aan het eind van de ochtend zet ze de deelauto weer terug aan de lader en fietst ze naar het Julianaplein waar ze ’s middags nog enkele lessen geeft.

De deelauto bij het Graafschap College is onderdeel van het platform GAON. Herwers Groep is projectpartner en exploitant van de Nissan Leaf. Hier worden projecten geïnitieerd die de aantrekkingskracht van de Achterhoek versterken door de bereikbaarheid op een duurzame manier te verbeteren. Op een later te bepalen moment kunnen naast Graafschap College-medewerkers ook anderen tegen betaling gebruik gaan maken van de deelauto. Lees hier meer over de tarieven en mogelijkheid voor een proefrit. Wil je meer weten over de deelauto? Mail dan naar deelauto@gaon.nl.

Gaon logo
Onderdeel van platform GOAN