|

Verduurzamen wagenpark

Samen duurzame toekomst

Transformeer jouw wagenpark tot een CO2-vrije vloot.

Wie komen er in aanmerking?

Bepaal de groepen die gebruik maken van een bedrijfsauto. Zijn er leaserijders en wie maken er zakelijke ritten? Maak een indeling van deze groepen en bepaal wie voor welk type auto in aanmerking komt.

Bepaal je beleid

Zijn er medewerkers met leaseauto’s? Ga hiermee in gesprek en bekijk de mogelijkheden om over te stappen op een elektrische auto. Heb je een wagenpark met bedrijfsauto’s en heb je deze in eigen beheer? Bekijk dan naar de mogelijkheden om op termijn over te stappen op een elektrische of hybride variant.

Regel de juiste voorzieningen

Een belangrijke voorziening voor elektrificatie van het wagenpark is goede laadinfrastructuur. Lees hierover meer op de pagina ‘Parkeren en laden’.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Ondanks de hogere aanschafwaarde van elektrische auto’s heb je te maken met lagere operationele kosten, denk aan de kosten voor brandstof, onderhoud en belasting. Lease je de auto’s? Dan betaal je een vast bedrag per maand waar een groot deel van de lopende kosten al in zitten. Daarnaast is een elektrische auto een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde én kun je de CO2-uitstoot enorm reduceren.

Deelauto's

Voor medewerkers die af en toe gebruik maken van een bedrijfsauto kan de elektrische deelauto een goede oplossing zijn. Hiermee realiseer je een duurzaam en efficiënt benut wagenpark, heb je geen centrale sleuteluitgifte meer en voldoe je automatisch aan de ritten-administratie voor de belastingdienst. Bekijk de mogelijkheden voor het omvormen van een eigen bedrijfsauto tot poolauto en de inzet van een Gaon deelauto.

Speciaal voor ondernemers

Neem contact op met de mobiliteits makelaars

Heb je vragen over de werkgeversaanpak, het programma, het aanbod of over een vraagstuk binnen jouw organisatie? Neem dan contact op met één van de mobiliteitsmakelaars.