Het doel van Gaon: slim, duurzaam en eenvoudig reizen in de Achterhoek

Gaon logo

Of je nu inwoner, toerist, ondernemer, werkgever of werknemer bent. Met Gaon reis je onbegrensd en in alle vrijheid door de Achterhoek. Met een fijnmazig netwerk van openbaar en deelvervoer leg je er eenvoudig korte en langere afstanden af. Op een slimme, duurzame en eenvoudig manier. Dat is ons streven!

Streven
Met Gaon willen we in de Achterhoek een fijnmazig mobiliteitsnetwerk ontwikkelen en uitbreiden. Ons doel? Dat het voor iedere inwoner én bezoeker van de Achterhoek mogelijk moet zijn om in 2030 op ieder moment van de dag zijn of haar reis van A naar B te plannen, te boeken, te betalen en daadwerkelijk te reizen. En dat alles op een zo duurzaam en slim mogelijke manier. Zodat – met een goed netwerk van onder andere deelauto’s, regiotaxi’s, e-bikes en een goede aansluiting op het OV én een slimme app die in de toekomst alle deze diensten aan elkaar koppelt – een eigen vervoersmiddel niet meer nodig is.

Andere concrete voorbeelden
Samen met de eerste pilots van Gaon combikaart en Gaon met Urbee zijn er ook de duurzame deelauto’s van Energiecoöperatie Groenkracht-Groenlo en van Coöperatie Zonnig Zieuwent. En is het project Netmobiel voor ritdelen een ander concreet voorbeeld van hoe we deze mooie landstreek samen steeds verder en beter ontsluiten. Voor iedereen!

Samen
Gaon is een initiatief van Thematafel Mobiliteit & Bereikbaarheid van 8RHK ambassadeurs en werkt nauw samen met onder meer Arriva, provincie Gelderland, Achterhoek Toerisme, een groot aantal recreatieondernemers en VVV-punten en met de duurzame deelauto’s van Energiecoöperatie Groenkracht-Groenlo en Coöperatie Zonnig Zieuwent. Gaon vormt in Nederland de achtste Mobility as a Service (MaaS) Pilot.