Het doel van Gaon: Slim, duurzaam en eenvoudig reizen in de Achterhoek

Gaon logo
Gaon picto trein, bus, e-bike

Met Gaon bieden we je de mogelijkheid om onbegrensd én supervoordelig te reizen binnen de Achterhoek. Of je nu inwoner, toerist of ondernemer bent. Dankzij de combinatie van trein, bus en e-bike kun je gebruik maken van een fijnmazig netwerk. Zo leg je er eenvoudig korte en langere afstanden af.

Ook met de betaling maken we je het als reiziger gemakkelijk. Je hebt de keuze uit een 24- en 48-uurs Gaon combikaart. Daarmee maak je binnen het aangegeven tijdslot onbegrensd gebruik maken van trein, bus en e-bike in de Achterhoek. Of je huurt alleen een Urbee e-bike om het laatste stukje tot je bestemming te overbruggen. Of voor een ontspannen rondje Achterhoek.

Streven
Ons streven? Om in de toekomst dit fijnmazige mobiliteitsnetwerk nog verder uit te breiden. Voor iedere inwoner én bezoeker van de Achterhoek moet het in 2030 mogelijk zijn om op ieder moment van de dag zijn of haar reis van A naar B te plannen, te boeken, te betalen en daadwerkelijk te reizen. En dat alles op een zo duurzaam en slim mogelijke manier. Zodat – met een goed netwerk van onder andere deelauto’s, regiotaxi’s, e-bikes en een goede aansluiting op het OV én een slimme app die in de toekomst alle deze diensten aan elkaar koppelt – een eigen vervoersmiddel niet meer nodig is.

Andere concrete voorbeelden
Naast de samenwerking tussen trein, bus en e-bike zijn ook de duurzame deelauto’s van Energiecoöperatie Groenkracht-Groenlo en van Coöperatie Zonnig Zieuwent. En is het project Netmobiel voor ritdelen een ander concreet voorbeeld van hoe we deze mooie landstreek samen steeds verder en beter ontsluiten. Voor iedereen!

Wie zijn de dragers van Gaon?

Om van Gaon een succes te maken, hebben een groot aantal partijen de handen ineen geslagen:

 

De volgende Achterhoekse ondernemers zijn actief betrokken bij Gaon: