|

Webinar ‘Hoe organiseer je (duurzame) mobiliteit?’

Op 22 en 24 februari organiseerden de mobiliteitsmakelaars van de Achterhoek en Arnhem Nijmegen een tweetal webinars over duurzame mobiliteit. Bekijk op deze pagina het webinar voor de Achterhoekse bedrijven terug.

Er is veel veranderd voor werkgevers en werknemers. Zo zijn er nieuwe fiscale regels voor de reiskostenvergoeding en fietsregelingen, vraagt de klimaatwetgeving een verantwoording van onze CO2 uitstoot en bestaat er bij (toekomstige) werknemers een toenemende behoefte aan flexibel werken en reizen. Ook zien we dat het steeds drukker wordt op de wegen in en om de Achterhoek en er een sterke afhankelijkheid van de auto is. Als we de bedrijven in de regio, aantrekkelijk, duurzaam en bereikbaar willen houden, nu en in de toekomst, dan moet er nu wat gebeuren.

Waar gaat het webinar over?

In het webinar geven mobiliteitsexperts je inzicht in een aantal belangrijke trends en geven ze praktische handvatten om met deze ontwikkelingen aan de slag te gaan. Zo worden voorbeelden gegeven van werkgevers uit de regio en gaan we dieper in op de volgende ontwikkelingen:

  1. Mobiliteit wordt duurzamer en flexibeler. De hybride werkende werknemer zorgt voor nieuwe uitdagingen op het gebied van vergoedingen, abonnementen en fiscale verantwoording. De fiscale spelregels over de vaste reiskostenvergoeding zijn veranderd per 1 januari 2022. We nemen je mee in trends, mogelijkheden en regelgeving.
  2. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om fiscaal-vriendelijk fietsgebruik te stimuleren. Of een leasefiets, fietsplan of bijvoorbeeld een renteloze lening voor je als werkgever interessant is, hangt van de situatie van je bedrijf af.
  3. Binnen je regio zijn veel werkgevers met ervaringen op het gebied van mobiliteit. We delen enkele inspirerende voorbeelden. Hoe hebben deze bedrijven hun CO2 footprint verkleind? Hoe zorgden zij dat medewerkers vitaler werden met fietsstimulering? Hoe gingen ze om met het invoeren van hybride werken? En wat pasten zij aan in hun vergoedingen om te voldoen aan wet- en regelgeving?

Bekijk het webinar

Deel dit bericht